مقالات آموزشی

نصب کاغذ دیواری بر روی کاغذ دیواری و پوستر دیواری

نصب کاغذ دیواری روی پوستر دیواری
زمان مطالعه : 7 دقیقه

بسیاری از افراد در زمان تغییر دکوراسیون داخلی می پرسند آیا می توان کاغذ دیواری را روی کاغذ دیواری یا پوستر دیواری قبلی نصب کرد؟ برخی از نصابان مبتدی اعتقاد دارند که نصب یک کاغذ دیواری روی متریال های قبلی امکان پذیر است، مشروط بر اینکه پوستر یا کاغذ دیواری قبلی خیلی قدیمی نباشد و سطحی صاف و مسطح داشته باشد، اما اگر همین سوال را از یک نصاب ماهر بپرسید قطعا با پاسخ منفی مواجه خواهید شد.

حال سوالی که مطرح می شود این است که چرا نصابان حرفه ای با این کار مخالفت می کنند و اصولا یک نصب حرفه ای و اصولی شامل رعایت چه مواردی است؟ سوال دیگر اینکه چگونه می توان متریال های قدیمی تر را از روی دیوار جدا نمود؟ زوایای مختلف این مبحث را در ادامه بررسی می کنیم.

آثار نصب کاغذ دیواری روی پوستر و کاغذ دیواری

شاید از خود بپرسید زمانیکه یک پوستر دیواری یا کاغذ دیواری قدیمی تر به خوبی روی دیوار فیکس شده و سطح صافی هم دارد چرا باید قبل از نصب کاغذ دیواری جدیدتر، آن را برداریم و مجددا یک زیرسازی دیگر را انجام دهیم. علت آن باز می گردد به آثار نامطلوبی که در نتیجه نصب کاغذ دیواری و پوستر دیواری روی متریال های قدیمی تر ایجاد می شود.

از مهمترین علل موجود می توان به ایجاد حاله ای از رنگ های روشن و تیره روی محصول جدید اشاره کرد. در واقع شما هرگز نمی توانید از تاثیر رنگ بندی کاغذ دیواری قدیمی تر بر روی کاغذ دیواری جدیدتر جلوگیری کنید.

مورد دیگر باز می گردد به این مسئله که اگر محصول قدیمی تر از روی دیوار کنده شود شما در نهایت مجبور خواهید شد علاوه بر متریال قدیمی تر، محصول جدیدتر را هم از روی دیوار جدا کرده و بعید است بعد از جداسازی، یک کاغذ دیواری سالم در اختیار داشته باشید.

بنابراین بهترین کار ممکن این است که پیش از هرکاری یک زیرسازی اصولی را انجام دهید که شامل حذف کاغذ دیواری و پوستر دیواری قدیمی تر نیز می شود.

نصب کاغذ دیواری

اصول اولیه نصب کاغذ دیواری

اصولی که برای نصب کاغذ دیواری تعیین شده است همان اصولی است که برای نصب پوستر دیواری نیز بکار می روند. بی توجهی به یکی از این اصول باعث می شود در نهایت با یک جلوه نامناسب مواجه شده و حتی مجبور شوید بعد از چند ماه یک محصول دیگر را روی دیوار اجرا نمایید.

اصول اولیه نصب کاغذ دیواری به شرح ذیل است

  • اولین و مهمترین اصلی که باید برای نصب کاغذ دیواری به آن توجه کنید این است که به هیچ وجه کار را به نصابان مبتدی نسپارید. استخدام یک نصاب ماهر مهمترین اقدامی است که باید در راستای نصب اصولی کاغذ دیواری به آن توجه کنید.
  • از خشک بودن دیوار محل نصب مطمئن شوید. (این مسئله بخصوص در خصوص ساختمان های نوساز از اهمیت زیادی برخوردار است.)
  • دیوار را زیرسازی کنید. بدین معنا که هرگونه فرورفتگی و برجستگی را از میان برداشته و یک سطح صاف و صیقلی را ایجاد نمایید.
  • دیوار را با چسب باکیفیت بپوشانید.
  • چسب زنی دیوار باید کاملا اصولی باشد. بدین صورت که اگر یک بخش را زیاد چسب زنی کنید و طرف دیگر را به میزان بسیار کم در نهایت با تفاوت در جلوه کاغذ دیواری مواجه خواهید شد.
  • کاغذ دیواری را از کناره ها به صورت یک دست باز کنید و به صورت کاملا صاف و هماهنگ و در یک مسیر مشخص روی دیوار و محل چسب زنی قرار دهید.
  • هرگونه خطای دست در زمان فیکس کردن کاغذ دیواری باید سریعا اصلاح شده و اجازه ندهید به همان صورت روی دیوار بچسبد.
  • باید تکه های بعدی را طوری روی دیوار نصب کنید که بین طرح های هر تکه از کاغذ دیواری یک هماهنگی خاص دیده شود.
  • میان لبه ها و در قسمت درزها نباید هیچ گونه فاصله یا روی هم رفتگی وجود داشته باشد.
  • هرچند تمام اجزای پوستر دیواری باید کاملا روی دیوار فیکس شوند با این حال اهمیت این موضوع در خصوص لبه ها و قسمت درزها بیشتر است.
  • بعد از اتمام کار باید به وجود حباب های احتمالی هم توجه کنید. این حباب ها اگر خالی نشوند در آینده ای نه چندان دور باعث کنده شدن و جداشدن کاغذ دیواری از روی دیوار می شوند.
  • برای خالی کردن حباب ها کافی است یک شی نوک تیز را وارد آن ها کرده و سپس عملیات فیکس کردن را ادامه دهید.
  • در نهایت برای اینکه مطمئن شوید کاغذ دیواری صاف است و به خوبی روی دیوار چسبیده است می توانید از یک غلطک کمک بگیرید و مدام آن را روی دیوار و کاغذ دیواری حرکت دهید. هرگونه ناهمواری روی کاغذ دیواری با حرکت غلطک قابل شناسایی است.

نصب کاغذ دیواری توسط متخصصین

اصول نصب کاغذ دیواری روی کاغذ دیواری و پوستر دیواری

ما در مبحث اخیر به اصول اساسی نصب کاغذ دیواری پرداختیم اما در این مبحث به اصول اساسی نصب متریال مربوطه روی متریال های قدیمی تر خواهیم پرداخت. البته اصول نصب در این خصوص نیز تفاوت چندانی با مورد اخیر ندارد، با این تفاوت که دردسرهای شما برای زیرسازی بیشتر است و باید زمان بیشتری را هم صرف تمیز کردن دیوار کنید، اما در نهایت باید مراحل فوق را مرحله به مرحله اجرا کنید.

باتوجه به اینکه جدا کردن متریال های قدیمی تر اصولا با استفاده از محلول آب و سایر مواد صورت می گیرد بنابراین ممکن است لازم باشد تا چندین روز از نصب کاغذ دیواری جدیدتر خودداری کنید، چرا که دیوار باید در زمان چسب زنی و همین طور در زمان نصب کاغذ دیواری کاملا خشک باشد، در غیر این صورت چسب مورد نظر را در خود محلول می کند و کاغذ دیواری به فاصله اندکی بعد از نصب از روی دیوار جدا می شود.

روش های مختلفی برای جدا کردن کاغذ دیواری و پوستر دیواری قبلی وجود دارد که انتخاب یکی از آن ها بستگی به متریال پوستر دیواری و کاغذ دیواری قبلی دارد.

درواقع هرچند متریال قدیمی تر بیشتر روی دیوار فیکس شده باشد جدا کردن آن هم دشوارتر است. روش های جدا کردن کاغذ دیواری یا پوستر دیواری را در ادامه تشریح می کنیم.

روش های جداکردن پوستر دیواری و کاغذ دیواری قدیمی

روش اول اینکه از قسمت درزها بخش اندکی از متریال مربوطه را جدا کنید. اگر راحت از روی دیوار جدا شد که دردسر چندانی ندارید و می توانید به راحتی بقیه کاغذ دیواری و پوستر دیواری را هم جدا کنید.

در این صورت ممکن است قدری چسب روی دیوار بماند که با آب گرم جدا می شود. این را هم بدانید که اصولا جدا شدن پوستر و کاغذ دیواری به علت متریال ضعیف و جنس بی کیفیت آن یا چسب نامناسب است. البته در برخی از موارد نیز که به راحتی از روی دیوار جدا می شود به علت نصب کاغذ دیواری روی کاشی یا سرامیک می باشد. در این خصوص بهتر است از یک کاردک نیز استفاده کنید.

کاغذ دیواری (پوستر دیواری) را نم دار کنید

روش دوم را زمانی بکار می برید که روش اول نتیجه ندهد. در این شرایط شما باید مقداری آب را روی محصول قدیمی تر بریزید تا ذره ذره به بافت آن نفوذ کرده و چسب را درون خود حل کند. اگر پوستر دیواری یا کاغذ دیواری ضد آب استفاده کرده اید ممکن است این روش هم جواب ندهد، اما در اغلب موارد با همین روش می توان محصول قدیمی تر را جدا نمود.

نصب کاغذ دیواری

از آب و پودر لباسشویی استفاده کنید

اگر روش دوم هم جواب نداد به احتمال زیاد روش سوم جواب بدهد؛ چرا که جنس اغلب پوسترها و کاغذ دیواری ها در بازار آنقدر خوب نیست که بتوانند در برابر محلول آب و پودر لباس شویی با آن همه آنزیم مقاومت کنند.

این روش نیز همانند روش دوم است، با این تفاوت که به جای آب خالی باید قدری هم از پودر ماشین لباس شویی استفاده کنید. البته این کار را با حوصله انجام دهید و همه محلول را یکباره روی سطح دیوار نپاشید بلکه باید روی قسمت خالی آن را انجام دهید و همین طور ادامه دهید تا تمام کاغذ دیواری و پوستر دیواری کنده شود.

استفاده از مواد خاص جداسازی کاغذ دیواری و پوستر دیواری

روش آخر نیز برای متریال هایی بکار می رود که جنس فوق العاده ای دارند و اغلب آن ها نیز ممکن است بیش از 15 سال دوام داشته باشند. چسب های باکیفیتی نیز که در زمان نصب آن بکار رفته است مزید برعلت شده و باعث می شود تا شما را مجبور کند از مواد خاصی در این زمینه استفاده کنید که با هدف کندن کاغذ دیواری و پوستر دیواری از روی دیوار تولید می شوند. این محصولات را می توانید در فروشگاه های مربوط به عرضه و فروش پوستر دیواری و کاغذ دیواری تهیه کنید.

تغییر دکوراسیون با کاغذ دیواری

زیار دکور، یک پیشنهاد رد نشدنی

حال که به طور کامل با این موضوع آشنا شدید که چطور می توانید کاغذ دیواری مد نظر خود را بر روی کاغذ دیواری و پوستر دیواری که قبلا خریداری و بر روی دیوار نصب کرده اید، نصب کنید، حال نوبت آن رسیده است که کاغذ دیواری و پوستر دیواری مد نظر خود را خریداری نمایید. در این زمینه می توانید با مراجعه به دسته بندی های متنوع و گسترده ای که زیار دکور در اختیار شما قرار داده است نسبت به انتخاب و خرید کاغذ دیواری و پوستر دیواری مورد نظر خود اقدام نمایید.

زیار دکور تنها مرجع فروش کاغذ دیواری و پوستر دیواری در طرح ها و دسته بندی های مختلفی همچون پوستر دیواری طبیعت، پوستر دیواری کودک، پوستر دیواری لاکچری و … است و شما تنها با مراجعه به هر یک از این دسته بندی ها به راحتی میتوانید با دنیایی از طرح و رنگ رو به رو شده و محصول مورد نظر خود را انتخاب و خرید نمایید.

نظرتون بهمون بگید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *